Skrubb och mask för känslig hud
Är ljuvlig även om man inte har känslig hud.
Som vanligt enkel att göra.
Dela en papaya i två lika delar. Skrapa ner kärnorna från ena halvan i en bunke. Skala sedan den halvan och skär ner i bitar i bunken. Tillsätt 2 msk Kokosolja och 1 msk honung. Mixa ihop med stavmixer tills det blir en följsam och krämig konsistens. Klar för användning.
Använd valfri mängd på kropp och ansikte. Skrubba som vanligt inte för hårt, man får inte bättre effekt av det utan tvärt om. Man kan låta skrubben sitta kvar en stund som mask för extra fin verkan. 5-20 min.
Efter användning kan du hälla över blandningen i en liten burk och hälla en msk honung över blandningen, då håller det bättre. Sätt in den i kylskåpet med lock. Den blir lite hård i kylen eftersom kokosoljan stelnar. Använd med fördel som mask igen dagen efter.
Men jag går inte in på dem nu :) Viss fakta finns eller kommer att komma på facebooksidan du kan gilla, bland bilder.
Även svalkande och därmed perfekt att använda efter bastu, träning eller en het sommardag.
Extra förkylningstips från shoppen
Klicka för större bilder
Erbjudande oktober 40%

Receptet för Vicco växtbaserade tandkräm kommer från det indiska systemet med holistisk medicin (Ayurveda) som syftar till att återställa och upprätthålla hälsa genom naturliga medel. Dess aktiva ingredienser kommer från olika ämnen som valts ut för sina läkande egenskaper: antiseptisk, tonic, hemostatisk, smärtstillande, lugnande, etc.
Vicco exceptionella effektivitet för att främja friska tänder och tandkött har varit välkänt i Indien i många år. Dess positiva effekter kan kännas efter bara en kort period av regelbunden användning. Som ett resultat är det få en lojal och växande följande i Storbritannien och Europa.
Innehåll: Purified Chalk, Vatten, Sorbital, Sodium Lauryl Sulphate från kokosolja, Gum Tragacanth, Extracts of Indian Licorice Root, Indian Almond, Common Jujube, Currant, Sarsaparilla, Cinnamon, Sappan Wood, Persian Walnut, Rose Apple, Medlor, Barleria Prinoitis, Prickly Ash, Asian Holly Oak, Bedda Nut, Bengal Madder, Bishop's Weed, Catechu, Mayweed and Geranium, Menthol, Thymol, Oils of Clove, Eucalyptus and Peppermint.
85gr
Rawtella på mitt vis
Här har ni en smarrig efterrätt: Egengjord rawtella med björnbär och granatäpple
Fullproppad med antioxidanter, nyttiga fetter och självklart supergod!

Så här gör du din egna Rawtella (på mitt vis)
1 banan
Mixa ihop allt till en slät kräm, servera med valfritt tillbehör. Jag gillar framförallt björnbär till.
Groddning
Hur groddar man?
För stora frön, bönor och linser groddar man enligt nedan
- Skölj noga
- Lägg dem i en burk med lock
- Häll över vatten
- Sätt på locket
- Låt stå över natten på en mörkplats
- Häll av vattnet på morgonen och skölj flera gånger
- Häll av överblivet vatten så att det bara är fukt i burken
- Sätt på locket
- Fortsätt att skölja två gånger dagligen tills dess att groddarna är klara
Det tar cirka 3 - 7 dagar beroende på sort innan groddarna är färdiga.Sesamfrö, linfrö, ruccolla, rädisfrö, hirs och senapsfrö m.fl. mindre frön ska inte blötläggas. Istället duschar man dem 2 - 4 gånger dagligen.
Det finns särskilld groddlåda att köpa bl.a. i trädgårdsvaruhusen. Dessa gör det enkelt att grodda eftersom sköljning och hygien blir enklare.
Själv använder groddlåda och groddning har aldrig varit så enkel sen jag började med den! Den lilla lådan står på bänken i köket, då glömmer man inte att duscha fröna. En msk alfalfa-frön och duschning morgon och kväll ger en lagom mängd groddar. Groddlådan har även två plan så man kan grodda två olika groddar samtidigt, enkelt. Klara inom 2-3 dagar. Då är det bara att ställa in dem i kylen!
Exempel på vad man kan grodda:
Särskilt enkla: Bovete, hirs, råris, vete, gröna linser, krasse, sesamfrö, linfrö, alfalfa, ruccola, mungbönor.
Bönor och ärtor är i allmänhet lite svårare, men följande hör till de enklare: Sojabönor, kikärter och adulkbönor.
Lite groddfakta:
Grodda med linser
Linser innehåller 20-30% protein. Groddarna innehåller ovanligt mycket av C-vitamin och specillt E-vitamin. De är också rika på A-vitamin och B-vitamin, järn, fosfor och kalium.
Grodda mungbönor
Mungbönan innehåller 15 - 25% protein. Groddarna är rika på kalcium, flera aminosyror, A-vitamin, E-vitamin och C-vitamin.
Grodda vete
Vete innehåller 12 - 17% protein, kalcium, fosfor, järn, en del B-vitamin och C- och E-vitamin.
Grodda med ärtor
Ärtor innehåller 15 - 25% protein, alla essentiella aminosyror, C-vitamin, B1-vitamin och A-vitamin.
Variation förnöjer!
(Jag lägger upp en faktabild på facebook, där det även finns många andra faktabilder, om ni enkelt vill dela)
Lycka till!
Nyttigare (men ack så god!) kolakaka
125g smör (för laktosfritt; byt ut smör till ghi alt. annat lektosfritt fett)
2 dl mandelmjöl
1 dl majsmjöl
1 dl Agavsirap
2 tsk vaniljpulver (rent vaniljpulver, inte vaniljsocker)
3 tsk hampaprotein (kan väljas bort)
¾ tsk bikarbonat
(toppade även med lite kokos bara för att jag tycker att det är så gott, men det kan väljas bort)
Vispa alla ingredienser till en krämigt smet. Häll i smörad form, gärna med avtagbara kanter. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min, 175 grader. Låt svalna, ät och njut!
Kan verka oklar när tiden gått, men låt den svalna så den "sätter" sig.
Välj det tillbehöret som du vill till. Jag åt och grädde och granatäpple, det var toppen!
Hoppas det smakar!