Samla örter - En

Örterna jag samlar kommer mestadels från Gransjö. Där är det rent. Långt från industrier och trafik.
I helgen har vi varit där och rensat upp på gården och då passade jag på att ta reda på fina kvistar från en enbuske som skulle bort. De ligger nu på tork precis som alla andra örter.
Det är fint att ha egenplockade örter i oljor osv. Den bästa ayurvedan kommer ju nämligen från din egen miljö inte från andra sidan jorden, även om det också kan vara bra när man behöver något särskilt.
 
 
Det är härligt att vår natur erbjuder så mycket fina och nyttiga växter som kan förebygga sjukdomar och hjälpa oss med våra olika krämpor.
 
Fördelen är ju även att det är billigt att samla själv. Man vet var de kommer ifrån, det är miljövänligt och det är väldigt lugnande att gå i naturen och se vad som erbjuds. Meditation.

 
Här är lite En-fakta
Eteriska oljan juniperin, rikligast i omogna bär, starkt urindrivande, har en kramplösande effekt samt stärker kapillärernas väggar. Garvämnen sammandragande. Antiseptisk vid urinvägsinfektion. Motverkar gasbildning i tarmen.
 
Dosering: 1 matsked (0.5.4 gram) enbär per 2 koppar vatten bereds som infusion 10 minuter och en kopp intas morgon och kväll (olämpligt för njursjuka).
Varning: Överdosering njurskadande eller aborterande på grund av juniperin.
 
Ha nu en fin kommande vecka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0