Nyttig chokladkaka
- Inget vitt socker eller framställt sötningsmedel
- Inget gluten
- Inga mjölkprodukter

200g mörk choklad 70%
100g mörk choklad 86%
1.5 dl havregrädde (iMat)
1 dl mandelmjöl
1 dl torkade aprikoser
1 dl torkade bär (blåbär och tranbär)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl jornötter
0.5 dl valnötter
1 dl gröna russin
kokosflingor till dekoration
1. Hacka aprikoser och valnötter
2. smält chokladen över ett vattenbad
3. När chokladen är smält häller du i grädden och mandelmjölet
4. häll i resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
5. bred ut smeten i en form med avtagbar kant, toppa med kokosflingor och ställ den kallt i 6 timmar. skär sedan i små bitar
Nötter, frön, frukt och bär kan bytas ut efter smak
En liten bit räcker gott och väl. För trots att kakorna är nyttiga så är de inte nyttiga att frossa.
♥
Kommentarer
Trackback